Personlige verktøy
Du er her: Forside Årets stor-dugnad skjer lørdag 15/6-19, fra kl 9.00-15.00.

Årets stor-dugnad skjer lørdag 15/6-19, fra kl 9.00-15.00.

Det er du som fast disponerer båtplass i Råde båtforening som vi oppfordrer til å delta på dugnad i havnen. Dugnadsarbeidet som gjennomføres er i all hovedsak knyttet opp båtplassene.

Oppgavene er varierte, men i hovedsak vedlikehold av brygger, opplagsplass og fellesarealer. Har du en oppladbar drill hadde det vært fint om du tok med dette. Ellers kan noe lett hageredskap også være bra å ha.

Vi setter pris på en tilbakemelding fra de som kan delta, slik at vi får kjøpt inn "riktig" mengde kaffe og vafler/pølser. (Du behøver ikke å gi beskjed dersom du IKKE kan møte!)

 

Det kommer vanligvis en del spørsmål rundt hvem som bør stille på dugnad i havnen. Her følger en liten forklaring på hvorfor vi kun kaller inn Dere som fast disponerer båtplass.

Dugnadsarbeidet som gjennomføres er i all hovedsak knyttet opp mot båtplassene i havnen. Oppgavene er varierte, men i hovedsak vedlikehold av brygger, opplagsplass og fellesarealer. En dugnad skal være en sosial arena, hvor de som har "interesser" i anlegget, bidrar med arbeidskraft for å begrense kostnadene forbundet med drift og vedlikehold. Skal vedlikeholdet settes ut til eksterne entreprenører fordi foreningens medlemmer ikke klarer å vedlikeholde anlegget selv, må denne kostnaden deles på medlemmene i form av økt plass-gebyr.

Leier du ut plassen din, har du fått betalt for at noen bruker plassen for en sesong. Det er fremdeles i din interesse at standarden på båtplassene er så god at du får leid den ut neste år (eller kan få tilbake hele innskuddet ditt, eller mer, når du eventuelt vil si opp avtalen om plass).

Hvorfor er det da den som leier plassen som skal gå vakt ? Det er fordi det er i vaktenes interesse at noen passer på båtene som ligger ved bryggen. De passer ikke på bryggen i seg selv.

 

HASTIGHET PÅ LAND og VANN

 

 

 

 

 

 

 

 

Det oppfordres til å begrense kjøring og parkering på nedre del av havnen til det som er strengt nødvendig. Husk at barn leker på bryggene og at farten skal begrenses til gangfart (maks 10km/t).

Det er ikke tillat å parkere på asfalten i nedre del av havnen. Dette er plass som SUBLIFTEN behøver for å kunne manøvrere.

 

Husk også å begrense båtfarten slik at du ikke lager bølger i havnen. 3 knop gjelder innenfor forlengelsen av bølgebryteren (F-Brygga).